Om Vestergade

Vestergade er Aarhus’ hyggeligste gade med den årlige Vestergadefest (læs mere). Derudover er der sommergågade fra april-oktober og julestemning i november-december.

Vestergade løber fra Lilletorv ved til Vester Allé. Bindingsværkshuse i gaden og baggårdene minder om gamle dage. I dag er Vestergade en mangfoldig gade med moderne puls. I gaden er der god stemning, dejlige oplevelser og et mix af unikke butikker med alt fra designbutikker, spise- og drikkesteder, genbrug, frisører, kunststeder og aktiviteter. Derudover er gaden fyldt med baggårde, hvor der både er privat beboelse og flere erhvervsdrivende som har kontor. På gaden kan der også  findes et Lokalcenter, Aarhus Kunstakademi og Vor Frue Kirke.

Om sommeren forvandles Vestergade til sommergåde. Her sættes der planter frem for at skabe liv i gadebilledet. Trafikken sænkes. Flere forretninger trækker længere ud på gaden. Foran domkirken er der mulighed for at spille petanque og bordtennis. Flere mennesker strømmer til og der er grin og god stemning alle steder. Helt sikkert et besøg værd.

I juletiden pyntes gaden op, så man så småt kan begynde at komme i stemning. Der kommer juletræer hele vejen langs gaden. Flere forretninger og beboer pynter deres vinduer med lys, nisser og julekugler. 

 

Oplev mere af Vestergade på vores Sociale Medier